xoves, 27 de outubro de 2011

BISCOITO DE CABAZA

      O outro día Anxo trouxonos á clase unha supercabaza para decorar no Samaín. A cabaza doulla a súa avóa Lola  que según el tiña cabazas aínda máis grandes que esta. É unha enorme cabaza que pesaba un mundo e case todos intentaron levantar... e a pesar desas probas de resistencia durou enteira sen escachar.... puxémola coas outras cousas do outono que temos na clase, cabaciñas de formas raras, millo e  follas de cores, landras e un pouco de todo.

                                               Había que preparar a cabaza e o mércores puxémonos a vaciala: costounos porque estaba dura. Pero conseguimos quitarlle bastante carne e as pepitas (queremos secalas para comer, porque a Lara gústanlle moito e logo a ver si podemos prantar as que queden... si é que quedan ).
      Con unha parte da carne que lle quitamos fixenlles unha sopa de cabaza como a que sae no conto (eu engadinlle cenoria, un puerro, dous queixiños e sal) e hoxe probáronna case todos.

      Co resto, hoxe preparamos un biscoito de cabaza: con fariña, azucre, 4 xemas de ovo, levadura, clara a punto de neve e un vasiño de aceite. Mesturamos os ingredientes , despois metímola no forno, escribimos a receita e esperamos 45 minutos a 180º .
     
Toda a clase tiña un rico arrecendo a biscoito!.
 Estaba moi rica!

neste  1º video  preparamos a cabaza

neste 2º video fixemos o biscoito ... e comemos todo!