Hai uns días Miguel foi de viaxe á casa de seus avós en Zamora, nun pobo cun nome ben bonito, Torres del Carrizal, non sei si será polos carrizos-paxaros ou polos carrizos-prantas... Bueno, a historia é que alí, os primos de Miguel teñen unha queixería (Lavrvs) e alí estivo facendo queixos.
Á volta da viaxe, contounos todo sobre o proceso da elaboración do queixo (case desde os romanos...) e ademáis, Juan, o pai de Miguel, mandounos esta powerpoint na que se vé ao pequeno queixeiro e á súa irmá Sara.
Estos días, na clase parecía que estabamos nos Outonos Gastronómicos: probamos e elaboramos diferentes productos relacionados co millo, coas cabazas etc... e, como non, tamén lles dei a probar o queixo que nos trouxo Miguel. Primeiro corteilles unhas lisquiñas porque pensaba que como era de leite de ovella igual lles parecía algo forte... Pero en canto o probaron, quixeron máis ...
e acabamos comendo ata a codia!
Só deixamos a etiqueta e o lacre. E todos os que o probaron opinaron que estaba delicioso!.