Na derradeira semana de clase fixemos as nosas "XORNADAS GASTRONÓMICAS" e comemos as leitugas que plantamos na horta. Totalmente ecolóxicas!. Fixemos a primeira colleita durante a visita de Manuel o pai de Xabi e ese día comemos algunhas, pero como tiñamos moita e tivo tanto éxito, deixamos unhas cuantas na neveira. O seguinte día, xa limpas e es escollidas as mellores follas de leituga, os nenos prepararon e aliñaron a ensalada entusiasmados e logo comérona toda. Igual que a primeira vez, trouxenlles tomatiños cherry, xa que os nosos non medraron a tempo, aínda que estos días pasei pola horta para revisalos, atar e podar os que siguen medrando... e xa temos uns cuantos!. Na horta quedaron tamén as cebolas, os allos e as patacas que colleremos á volta de verán se temos sorte.
DESDE A HORTA AO PLATO
Facer unha horta foi unha experiencia moi enriquecedora, divertida e fantástica ao longo do curso, na que vimos de onde veñen os alimentos que comemos a miúdo.
|
os chefs... |
|
os larpeiros: todos ...e todas! |
|
as gastrónomas... | | |
|
|
|
os tomates da nosa horta! |
Ningún comentario:
Publicar un comentario
Comentarios: a túa opinión conta!